fileki |
1,2 kg |
češnjak |
3 češnja |
lovor |
2 lista |
masnoća |
120 g |
špek |
100 g |
luk |
150 g |
pire od rajčice |
100 g |
mljevena paprika |
50 g |
sol |
40 g |
limunov sok |
|
češnjak |
50 g |
peršin list |
1 vezica |
senf |
50 g |
lovor |
1 list |
parmezan |
100 g |
- Za pripremu fileka: Fileke operite i dobro skuhajte s 3 češnja češnjaka i 2 lista lovora. Kad su kuhani, ocijedite ih i isperite u hladnoj vodi.
- Špek narežite na kocke i prepržite na ulju. Dodajte sitno kosan luk, sitno nasjeckan češnjak i sve dobro prepržite podlijevajući s malo vode.
- Dodajte fileke koje ste prethodno fino narezali na rezance debljine 0,5 cm i dužine 6–7 cm. Dobro promiješajte i pustite da se pirja dvadesetak minuta.
- Umiješajte pire od rajčice i malo crvene paprike. Zalijte vrućom vodom. Dodajte sol, papar, malo limunova soka, senfa i lovorov list te pustite da se kuha još tridesetak minuta.
- Servirajte s parmezanom.