Špek-fileki

fileki 1,2 kg
češnjak 3 češnja
lovor 2 lista
masnoća 120 g
špek 100 g
luk 150 g
pire od rajčice 100 g
mljevena paprika 50 g
sol 40 g
limunov sok
češnjak 50 g
peršin list 1 vezica
senf 50 g
lovor 1 list
parmezan 100 g
  1. Za pripremu fileka: Fileke operite i dobro skuhajte s 3 češnja češnjaka i 2 lista lovora. Kad su kuhani, ocijedite ih i isperite u hladnoj vodi.
  2. Špek narežite na kocke i prepržite na ulju. Dodajte sitno kosan luk, sitno nasjeckan češnjak i sve dobro prepržite podlijevajući s malo vode.
  3. Dodajte fileke koje ste prethodno fino narezali na rezance debljine 0,5 cm i dužine 6–7 cm. Dobro promiješajte i pustite da se pirja dvadesetak minuta.
  4. Umiješajte pire od rajčice i malo crvene paprike. Zalijte vrućom vodom. Dodajte sol, papar, malo limunova soka, senfa i lovorov list te pustite da se kuha još tridesetak minuta.
  5. Servirajte s parmezanom.