Varivo od leće, slanine i špinata

smeđa leća 2 šalice
voda 5 šalica
ulje 2 žlice
srednji luk 2
čili-papričica 1
slanina 100 g
kurkuma 1 žličica
mljeveni kim 1 žličica
cimet 1 štapić
sok od limuna 1
pileći temeljac 1 šalica
kokosovo mlijeko 1 šalica
špinat 200 g
sol
  1. Namočite leću preko noći. Sljedeće jutro promijenite vodu te kuhajte leću 30–45 minuta dok ne omekša.
  2. U loncu na srednjoj vatri pirjajte na ulju sitno nasjeckan luk i čili dok luk ne postane proziran, ali ne i zlatan. Ubacite slaninu koju ste prethodno narezali na velike kocke i pirjajte 3 minute.
  3. Začinite kimom, cimetom, kurkumom i sokom od limuna te kuhajte jednu minutu.
  4. Dodajte leću, pileći temeljac i kokosovo mlijeko. Kuhajte na slaboj vatri 20 minuta.
  5. Na kraju primiješajte špinat. Kuhajte 5 minuta te poslužite.

Savjet Jelo možete pripremiti unaprijed, ali špinat dodajte prije serviranja.