Varivo od leće, slanine i špinata
smeđa leća | 2 šalice |
voda | 5 šalica |
ulje | 2 žlice |
srednji luk | 2 |
čili-papričica | 1 |
slanina | 100 g |
kurkuma | 1 žličica |
mljeveni kim | 1 žličica |
cimet | 1 štapić |
sok od limuna | 1 |
pileći temeljac | 1 šalica |
kokosovo mlijeko | 1 šalica |
špinat | 200 g |
sol |
- Namočite leću preko noći. Sljedeće jutro promijenite vodu te kuhajte leću 30–45 minuta dok ne omekša.
- U loncu na srednjoj vatri pirjajte na ulju sitno nasjeckan luk i čili dok luk ne postane proziran, ali ne i zlatan. Ubacite slaninu koju ste prethodno narezali na velike kocke i pirjajte 3 minute.
- Začinite kimom, cimetom, kurkumom i sokom od limuna te kuhajte jednu minutu.
- Dodajte leću, pileći temeljac i kokosovo mlijeko. Kuhajte na slaboj vatri 20 minuta.
- Na kraju primiješajte špinat. Kuhajte 5 minuta te poslužite.
Savjet Jelo možete pripremiti unaprijed, ali špinat dodajte prije serviranja.