Kako ste već vjerojatno pripremili zimnicu, ukiselili krastavce i paprike, a ajvar je u teglicama, mi smo odlučili produljiti okus vašega ljeta dvama atipičnim receptima, jednim s krastavcima, a drugim s komoračem. Krastavci i sir feta, kombinacija omiljena u šopskim salatama, pripremljeni na Marinin način, omekšani visokom temperaturom, nude potpuno nov i drukčiji doživljaj, a pečeni komorač slatkasta i elegantna okusa upravo se topi u ustima oplemenjen komadićima šunke, sjemenkama komorača i hrskavim tijestom. Mirisi iz pećnice mame za stol i bude sjećanje na ljeto i sjedenje pod borom.
| komorač | 2 | 
| maslinovo ulje | 2 žlice | 
| luk srebrenac, manje glavice | 4 | 
| sjemenke komorača | 1 žličica | 
| slanina | 100 g | 
| grožđice | 50 g | 
| peršin | |
| sol, papar | |
| lisnato tijesto | 
- Narežite komorač na kriške i blanširajte ga u slanoj proključaloj vodi 2 minute te dodajte slaninu narezanu na ploške i prokuhajte još 2 minute.
- Tavu s maslinovim uljem stavite na laganu vatru. Dodajte sjemenke koromača, pržite ih minutu te dodajte luk narezan na ploške. Kad luk omekša dodajte grožđice, prokuhani komorač i slaninu, sol, papar i peršin te pržite još 5 minuta. Podijelite smjesu u četiri zdjelice.
- Od pripremljena lisnatog tijesta izrežite četiri kruga te pokrijte svaku zdjelicu s povrćem. Pecite otprilike 15 minuta na 225 °C.










 
             
             
             
             
             
             
             
             
            