Iće&piće, tromjesečnik za kulturu stola, nezavisan je projekt koji je uspješno završio svoju sedmu godinu na našem tržištu tiskovina. Inicijator, autor koncepta i glavni urednik časopisa je Damir Fabijanić, renomirani hrvatski fotograf, urednik fotografije i glavni fotograf putnoga časopisa Croatia Airlinesa, te suradnik brojnih inozemnih i domaćih časopisa.

Iće&piće sustavno i s dužnim uvažavanjem prezentira hrvatsko kulinarsko naslijeđe, ali i suvremene trendove u kuhanju, vinarstvu, maslinarstvu..., ukratko kulturi stola u nas. Predstavljajući u svakom broju i najbolje iz europske i svjetske kuhinje i podruma, pišući o novim trendovima u gastronomiji i nutricionizmu, kulinarskoj tehnologiji i enogastonomskoj kulturi, časopis se nada kreirati otvoreno i poticajno ozračje za razgovor i uživanje za stolom.

Iće&piće napravljen je poštujući standarde koje su u tom žanru nametnuli najbolji svjetski časopisi te tematike (poput Bon Appetita, Falstaffa, Saveura, itd.), s tekstovima i fotografijama napravljenim isključivo za časopis (bez agencijskih materijala i stock fotografija), uvažavajući naše specifične ukuse, okuse i tradiciju stola.

Časopis se tiska na 144 stranica u nakladi od (minimalno) 9.000 primjeraka, od čega se (u suradnji i izboru s našim partnerima) šalje poštom na (minimalno) 6.000(!) značajnih adresa (trgovački lanci, hoteli, restorani, kafići, odvjetničke kancelarije, liječničke ordinacije, ljekarne, frizerski i kozmetički saloni te po želji partnera), a dostupan je na novinskim kioscima, u trgovačkim centrima, knjižarama, delikatesnim dućanima, vinotekama i dr.

Iće&piće od 29. travnja 2010. posjeduje ABC – certifikat o vjerodostojnosti naklade.

Iće&piće namijenjen je i sadržajno prilagođen svima! Profesionalcima i amaterima. Onima koji svoje znanje o enogastronomiji žele nadopuniti stručnim ili kulturološkim aspektima teme, onima koji žele proširiti svoje kulinarsko znanje, kao i onima koji žele pratiti svjetske trendove u enogastronomiji. Također, Iće&piće namijenjen je i strancima, koji odabrane teme o nacionalnoj gastronomiji mogu pročitati i na engleskom jeziku.

Među ostalima, za Iće&piće pišu: V. Cindrić, V. Barbieri, D. Vranešić Bender, S. Krmpotić, D. Naletilić, M. Vuković-Runjić, M. Štoos, M. Novosel, J. Ivanišević, I. Švenda, I. Getto, Tea Mamut, Marina Sanguinetti i naši suradnici iz inozemstva: T. Gomišček, J. Bush, D. Tiago Stanković te A. Burić. O vinskom dijelu se brinu E. Maletić i J. Andrijanić.