Iće i piće

​Maslinova ulja Perdisacca, priča o izgubljenom-nađenom


Ime Perdisacca potječe iz jedne stare priče obitelji Cergna, čiji je pradjed izgubio kožnu bisagu u polju gdje se danas nalazi maslinik. Cijelom selu je taj događaj bio toliko smiješan da je tadašnji gradonačelnik ironično preimenovao lokaciju parcele u Perdisacca, što dolazi iz talijanskog perdere il sacco, a znači izgubiti vreću ili bisage.

Dakle, priča o novoj liniji istarskih ulja Perdisacca, jest priča o davno-izgubljenom (bisagama) i novo-pronađenom (projektu vrhunskih, već internacionalno nagrađenih ulja u vrhunskoj ambalaži). Zato se dizajn etikete (Sandro Dujmenović / SDDS) nadovezuje na taj pojam izgubljenog, a na boci se nalazi i povijesna karta današnjeg maslinika obitelji Cergna, gdje se vidi lokacija parcele. Vidi se tako da je otisnuta slijepim tiskom pa ju je treba pronaći pod određenim kutom svjetla ili dodirom. Na kapici boce ispričana je cijela priča na engleskom jeziku.

Već prije kušanja ulja, time doživljavate iskustvo povijesti, zemlje, ploda i tradicije koja stoji iza brenda Perdisacca.
Perdisacca ima tri različite sorte; Buža, Rosinjola, te kupaža Buže i Rosinjole, u ambalažama od 0,5L i 0,25L. Da se ne radi o samo kvalitetno zapakiranom proizvodu, svjedoči i činjenica da je Perdisacca ove godine uvrštena u vodič Flos Olei, u kojem se nalaze samo ekstra djevičanska maslinova ulja vrhunske svjetske klase.
A o najnovijim nagradama (zlato!) na New York International Olive Oli Competition
www.bestoliveoils.com/brands/perdisacca i Olive Japan www.bestoliveoils.com/brands/perdisacca

O mogućnosti nabave Perdisacca ulja kontaktirajte proizvođača:
OPG Cergna
Valada 1
52211 Bale
098 435 383
info@perdisacca.com