Iće i piće

5.000.000

U čast blagdana Svetog Vinka, 18. siječnja 2019. godine na položaju Vinkomir, Kutjevo d.d., svečano je predstavljen i važan rezultat: 5.000.000 prodanih litara vina, po čemu je Kutjevo d.d. najveći i najznačajniji proizvođač vina u Hrvatskoj

Iako neki mediji (zapravo jedan) „ignoriraju Kutjevo d.d. “ zbog prodaje litarskog pakiranja vina (?!?), kontinuirani rad i napori cijele ekipe Kutjeva d.d. na čelu s enologom Ivanom Marinclinom, postiglo je ove godine izuzetan rezultat. Taj rezultat je posebno važan jer pokazuje da trajni napori u podizanju kvalitete donose iznimno uspješne rezultate kako u paleti vrhunskih vina (sada su već Decanterove nagrade u respektabilnom kontinuitetu) tako i u paleti izuzetno popularnih kvalitetnih vina Kutjevo d.d. čije etikete ponosno krasi 1232. godina koja se smatra ishodištem vinske kulture u Kutjevu.

Blagdan Svetog Vinka, zaštitnika vinograda, vinogradara i vinara. Vincelovo predstavlja jednu od najvažnijih tradicionalnih pučkih svetkovina loze i vina koja se svake godine u Kutjevu obilježava velikim slavljem.

Svečanost je održana na položaju Vinkomir, jednom od najljepših vinogradarskih položaja kutjevačkog i hrvatskih vinogorjâ, idealnom mjestu za obilježiti početak nove vinogradarske godine. Proslava blagdana Svetog Vinka i uživanje u vrhunskim vinima prilika je za zahvaliti se svima za iznimno uspješnu poslovnu 2018. godinu u kojoj je Kutjevo d.d. prodalo tih rekordnih pet milijuna litara vina.

Proslavi je prisustvovalo više od 800 gostiju - poslovnih partnera i suradnika, predstavnika državnih i lokalnih vlasti i zaposlenika. Gosti su tom prigodom uživali u gastronomskim delicijama kutjevačkog kraja, kušanju kraljice svih vina – kutjevačke vrhunske graševine i drugih samo biranih vina iz bogate ponude podruma Kutjeva d.d. Uz bogat zabavni program, prisutne je oko ponoći oduševio spektakularni vatromet kao vrhunac večeri.

Prisutnima se ovom prigodom obratio g. Josip Ređo, predsjednik Uprave Kutjeva d.d. te izjavio:

„Točno prije godinu dana dali smo Vam jamstvo da ćete u godini koja je iza nas imati prilike uživati u samo najboljim vinima iz jednog od najljepših i najstarijeg vinskog podruma, podruma čija tradicija proizvodnje seže gotovo 8 stoljeća u povijest, a da smo imali pravo upravo tako govoriti svjedoče prošlogodišnja samo najsjajnija odličja osvojena na domaćim i inozemnim sajmovima i ocjenjivanjima vina.

Posebno smo ponosni na prošlogodišnjih prodanih rekordnih pet milijuna litara vina što je samo kruna našeg predanog rada i višegodišnjih ulaganja u vinogradarsku i vinarsku proizvodnju.

Rijetke su prigode poput ove današnje na kojima Vam se možemo iskreno zahvaliti za lojalnost i podršku, i svi Vi ovdje prisutni, Vas više od osam stotina, garancija ste našeg budućeg kontinuiteta, opstojnosti i uspjeha u vremenima koja su pred nama.“

Mi bi samo dodali na kraju: važno je proizvesti odlično vino, a još je važnije – prodati ga.