Iće i piće

Ujedinjeni u različitosti (3. SALON PJENUŠAVIH VINA ZAGREB)

FOTOGRAFIJE: DAMIR FABIJANIĆ

U utorak, 22.1. 2019., najavljen je prvi ovogodišnji salon iz mreže »Salon of Sparkling Wines« 3. Salon pjenušavih vina Zagreb koji će u petak, 1.2.2019. otvoriti novu zagrebačku vinsku sezonu. Salon će se održati u srcu Zagreba – u Hotelu Dubrovnik, gdje će se na uniformiranim mjestima predstaviti preko trideset ponajboljih hrvatskih i slovenskih te nekoliko stranih proizvođača vrhunskih pjenušavih vina. Poruka i cilj Salona jest širenje svijesti da se pjenušava vina ne piju samo za praznike i svečanosti nego i svaki dan te podizanje razine kulture pijenja pjenušavih vina kroz izobrazbu. Stoga će na Salonu biti organizirane besplatne vođene radionice za posjetitelje. Dio Salona bit će namijenjen ponudi kulinarskih delicija koje se sljubljuju s pjenušavim vinima.

3. Salon pjenušavih vina Zagreb bit će otvoren od 15h – 21h. Cijena ulaznice za posjetitelje iznosi u pretprodaji 120kn, a na dan priredbe 150kn. Ulaznice su dostupne putem sustava Eventim te na svim prodajnim mjestima Eventima.

Uz ove informacije koje smo dobili od organizatora, naglašavamo odličnu ideju organizatora o mreži SALON OF SPARKLING WINES. Naime, salon u Zagrebu organiziran je po provjerenom modelu iz Ljubljane, gdje se 15.2. 2019. održava već 6. Salon penečih vin Ljubljana. Slijedom uspješne suradnje i čvrste veze Zagreba i Ljubljane, organizatori su odlučili ustanoviti međunarodnu mrežu salona pjenušavih vina »Salon of Sparkling Wines« koja će se širiti (prvenstveno po regiji) i povezati prijestolnice putem pjenušavih vina.

Na konferenciji za medije održana je interesantna radionica Pjenušci i paštete, na kojoj su potvrdili da se pjenušci mogu sparivati u svakodnevnim prigodama i uz »obična jela«. Radionicu je vodio DARKO LUGARIĆ, sommelier HSK (restoran AGAVA, Zagreb). A najbolja kombinacija sparivanja bila je … :-)