Iće i piće

Bowa za trajno vezivanje

Poznavaoci Elafitskog otočja koji krstare Južnim Jadranom znaju da sa sjeverne (kao i južne) strane Šipana ne postoji nikakvo naselje. Uz more, na otoku su samo Suđurađ i Šipanska Luka koji spajaju Šipansko polje.
Bilo je to tako do nedavno, dok nije postavljena nova bova. Ispravak, BOWA…


FOTOGRAFIJA: DAMIR FABIJANIĆ

Pero Šare, dinamični je nastavljač tradicije ugostiteljske obitelji iz Malog Stona koja se pod brandom Bota Šare raskrilila Hrvatskom. Od znamenitog ishodišta u Malom Stonu, do Dubrovnika, Splita i Zagreba. Nemirnog istraživačkog duha, u trajnom istraživanju nove ugostiteljske ponude, Pero Šare odgovoran je u obitelji za Oyster & Sushi Bar Bota u Dubrovniku, za big game fishing ponudu u kojoj i sam sudjeluje i uživa kad može (njihov ribarski brod spada u dvanaest certificiranih za izlov divlje plavorepe tune u Hrvatskoj), te za najnoviju, prošlogodišnju, akviziciju – BOWA Dubrovnik restoranu.

Covid-19 ispraznio je ljetos naročito jug Jadrana. Unatoč tome, Pero Šare nije odustajao i dalje ustrajno drži vrhunsku ponudu u Oyster & Sushi Bar Bota u Dubrovniku, optimistično gledajući u budućnost.

A BOWA Dubrovnik restaurant, dovoljan je razlog za isprobati - neviđeno. Uz postojeću staru kamenu kuću, uz minimalni dodatak krute gradnje, koristeći laganu drvenu gradnju sojeničarskog tipa, formirana je hedonistička oaza bazirana isključivo na lokalnim namirnicama.

Namirnica ne smije dotaknuti led

Teorija o namirnici koja ne smije dotaknuti led (prije pripreme) ovdje je pretočena u trajnu praksu. Bilo da se radi o tuni, srdeli ili inćunima, sva riba je svježa, jednako kao i mesna opcija poput janjetine sa Šipana. Sa svojih nasada u Stonskom polju donose bogatstvo domaćeg zelenila - raštiku, blitvu, salatu, rikolu, rajčicu, papriku, a pokrenuli su i vlastitu vinsku proizvodnju.

U okruženju vanjskog mora u kojem plivaju plavorepe tune i gofovi, kamenica iz Malostonskog zaljeva (Malo more), te plavca malog i pošipa s Pelješca i Korčule, ostvaren je rafiniran, ali nepretenciozan hedonistički ugođaj. U kojem možete u pauzama i odspavati na ležaljkama uz more!

Ruta za brze brodove i jedrilice oduvijek je do sada bila interesantnija vanjskom stranom Elafita. Sada, uz arboretum u Trstenom, Bowa Dubrovnik iznimno je jak adut za prolaz unutrašnjim kanalom.

Najavite se i provjerite…


Bowa Dubrovnik
Pakljena 3
20000 Suđurađ
otok Šipan
M: 091 636 6111

info@bowa-dubrovnik.com