Iće i piće

Hansgrohe Metris Select

Zagreb, 23.10.2014.
Ispiranje, sjeckanje, kuhanje, pečenje, isprobavanje, dodavanje začina - rad u kuhinji podrazumijeva različite poslove, a cijeli proces može biti izuzetno zabavan, ukoliko radimo s dobrim i funkcionalnim alatima.

Uporaba kuhinjske miješalice na dnevnoj osnovi vrlo je česta, iz različitih razloga. Možda je to radi punjenja posuđa, ispiranja povrća ili pranja ruku od brašna ili neke druge namirnice. Može se dogoditi i da s dvije ruke držimo tešku posudu i da ne možemo zatvoriti ili otvoriti vodu, a želimo posudu napuniti vodom. Što učiniti tada? Kako uštedjeti na vremenu i ne odlagati posudu prilikom punjenja vode? Kako otvoriti i zatvoriti vodu, ne prljajući miješalicu rukama od brašna?

Hansgrohe, proizvođač specijaliziran za proizvodnju miješalica i tuševa, predstavlja proizvod koji omogućuje neočekivanu slobodu pokreta oko kuhinjskog sudopera. Metris Select kuhinjska miješalica, sa Select tipkom, omogućuje upravljanje vodom dok ste u pokretu, bez prekidanja procesa pripreme hrane.

Fotografije su sa prezentacije ove nove, vrlo praktične miješalice, održane u organizaciji HANSGROHE u Miele Centru u Buzinu. Na pravom mjestu, u pravoj kuhinji, mogli smo se osvjedočiti kako efikasno funkcionira na djelu, u pripremi izvrsnih jela koje je pred nama napravio kuhar Zoran Gajić. Dokaz na djelu. I jelu.
Pritisnite pravu tipku

Kao i kod standardnih jednoručnih kuhinjskih miješalica, kod Metris Select miješalice protok vode i temperaturu namještaju se na dobro poznat način – upravljanjem ručicom, postavljenom bočno.

Međutim, ključna funkcija tipke Select je zaustavljanje ili pokretanje dotoka vode na frontalnoj poziciji miješalice, dok bočna ručka miješalice stoji u poziciji otvoreno. Što to znači u praksi? Obzirom da je tipka Select na frontalnoj poziciji, njome možete upravljati laktom, nadlakticom ili podlanicom. Što znači da površinu miješalice ne morate dodirivati prljavim rukama. Vodom u tom slučaju možete upravljati i dok s obje ruke držite teško posuđe.

Za korištenje Metris Select kuhinjske miješalice ne trebate struju; tehnologija funkcije Select je čisto mehanička. Tipku Select pokreće zaporni ventil unutar miješalice, koji zatvara i otvara protok vode, na dodir.

Dizajn prikladan svakom stilu kuhinje

Osim što je pametna, kuhinjska miješalica Hansgrohe Metris Select izuzetno je atraktivnog izgleda: četvrtasta , zaobljena forma postolja miješalice vrlo dobro se uklapa s oblikom sudopera. Izljevna cijev je pak okruglog presjeka, što potvrđuje Hansgrohe sklonost stilksim detaljima; rezultat je miješalica koja se svojom pojavnošću lijepo uklapa u bilo koji stil kuhinje. Površinska obrada može biti sjajni krom ili mat nehrđajuči čelik.

Udobnost prije svega

Ergonomska ručka za upravljanje sadrži veću kontaktnu površinu, što ju čini izuzetno udobnom za upravljanje, a željena temperatura i volumen vode lako se postavljaju.

Dimenzija miješalice i pozicija izljevne cijevi ostavljaju veliki prostor za postavljanje visokih posuda, bez udaranja u stijenke posuđa, ili ograničenu uporabu sudopera. Za još veću slobodu kretanja, izljev miješalice se može zakrenuti za 150 stupnjeva, što je izuzetno važno ukoliko se koristi dvostruki sudoper.